Här rusar tiden iväg, och Edvin blev ju 5 månader gammal för ett par dagar sen!
 
 
 
 
Den här månaden tycker jag verligen har gått i ett huj, för veckorna har varit fulla med program och Edvin har bara fått "hänga med". Vi har hunnit besöka öppet dagis ett par gånger, varit på Babycafé som Röda Korset ordnar varannan måndag vid Folkhälsanhuset, vi har varit på MammaBootCamp, simmat på babysim nästan varje fredag, umgåts med vänner och donat på i vardagslunket.
Fullt upp med andra ord!
 
 
  • Edvin har haft sin första förkylning.
    Han fick stegring på en fredag och i ett par dagar framöver var han riktigt snorig och förkyld. Vi var tvungna att suga ur näsan så att han skulle kunna andas bättre och så höjde vi upp huvudändan i alla sängar och vagnar. Ändå var han mestadels på gott humör och orkade leka om dagarna. Som tur var, gick förkylningen om relativt snabbt och nu är han sig själv igen!

  • Han har börjat med små smak-portioner mat!
    Den här månaden blev intresset för vad vi andra stoppat i oss bara större och större, så vi beslöt att han skulle få börja testa lite mat fastän jag egentligen tänkt helamma tills han blivit 6 månader. Men Edvin ville annat och har nu hunnit testa potatis, batat, broccoli, potatis-morot, banan och plommonpuré. Favoriten är helt klart plommon men också potatis-morot purén och banan i "smakknappen" man fick ur mammalådan har varit morjens. Broccolin däremot var ingen hit.

  • För nån vecka sen började Edvin sträcka fram armarna mot någon/något som han vill titta närmare på. Det är så gulligt!

  • Han har fått bli omhändertagen av någon annan än sin mamma och pappa ett par timmar. Förra veckan blev jag akut tvungen att gå på ett läkarbesök och då ställde Niisi upp en stund, likaså i fredags kom Edvins moster och kusin hit och tog hand om honom ett par timmar på förmiddagen då Matts var i jobb och jag skulle till läkaren. Hans fammo&faffa hann i början av veckan sköta honom ett par timmar då vi föräldrar for på teater, så brist på personer som gärna vill umgås med honom är det inte!

  • Hans favoritleksaker är fortsättningsvis kompisarna ovanför skötbordet i mobilen, hans lejonskramla och den där leksaken man spänner fast i babysittern. Roligaste lekarna är när vi sjunger sånger och säger vissa rörelseramsor med honom. Han gillar även att "flyga runt" i lägenheten, hissas upp och ner samt att titta på oss i spegeln.

  • Sömnen fungerar rätt så bra ännu.
    Han sover gott om nätterna, tupplurar 2-4 gånger om dagarna och vill ammas till sömns. Helst skulle jag se att vi får bort ammandet i samband med sömnen, alltså att han skulle kunna somna utan det men vi ska se hur det blir med den saken. Tutten är inte så omtykt längre men någon enstaka gång kan den fungera.

  • Och igårkväll märkte vi att hans första tand hade spruckit genom tandköttet!

  • Annars kan jag väl bara sammanfatta att vi har en väldigt glad kille, som är nöjd för det mesta!

 
 
Vid rådgivningen konstaterades detta;
Vikt: 7930 gram
Längd: 70,5 cm
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress