I veckan blev Elsie 8 månader, och det var dags för sista rådgivningsbesöket för oss i Vasa.
Nästa gång är vi nämligen Pedersörebor och den kontrollen sker först vid hennes 1-års dag.
 
 
 
 
Elsie har mycket på gång nu, hon håller i dagarna på att lära sig krypa. Hon har också börjat ta sig upp till sittandes själv och är väldigt nöjd med den bravaden. Hon som annars mestadels är väldigt nöjd, har varit lite mera missnöjd de senaste veckorna. Jag tror det beror på tandsprickning och de faktum att hon vill ta sig framåt men oftast backar iväg istället. Ni kan ju tänka er hur frustrerande det måste kännas! Då igen, om man tänker på att vi är mitt i en flytt och renovering, tar hon det hela med ro. Hon hänger med i svängarna och är go och glad ändå.
 
 
 
 
  • Elsie har 3 tänder i sin mun.  I måndags såg jag att ännu en tand är påväg genom tandköttet. Den här gången är det ena framtanden där uppe i käken. Tandsprickandet förklarar också varför hon varit lite mera missnöjd och sovit sämre de senaste dagarna.

  • Hon är alltså fem-före att börja krypa! Det är SÅ nära nu, så får se om hon inte knäcker koden ännu under loppet av den här veckan.

 
  • Elsie har lärt sig att ta sig upp till sittandes själv. Det lärde hon sig i måndags, och nu vill hon inget annat även om hon tappar balansen ibland och trillar bakåt.

  • Mat fortsätter att vara okej, men inte desto mer än så. Hon visar bestämt när hon ätit klart genom att knipa ihop läpparna hårt mot varandra. Även amningen har trappats ner lite, men hon ligger då igen mer än gärna och snuttar flera gånger om nätterna. Det till trots, sover vi ändå helt bra!

 
  • Hon sover nattetid riktigt bra! Som jag sa, vi sover (i mitt tycke) riktigt bra nattetid. Hon tar natten 20:30-7/7:30 och äter 1-2(3) ggr där emellan. Ibland sover hon hela nätter igenom. Dagssömnen är det lite sämre med. Hon sover ungefär 2 pass per dag, ett längre och ett kortare. Men att sätta klockslag på dessa går inte riktigt, speciellt inte nu när jag är hemma själv med barnen och måste anpassa våra tider också enligt Edvins dagistider.

  • Favoritleksaker: Nallen som sjunger/pratar är hennes favorit. Sen är duploklossar, pusselbitar, småplock - ja allt som går att smaka på riktigt lajbans det med!
 
 
Vid rådgivningen igår konstaterades följande;
Vikt: 8030 gram
Längd: 71,0 cm