/ Allt och inget /

När Pimuna kom på besök


Tidsinställt inlägg
 
 
En sak som har blivit sämre sedan jag flyttade till Vasa är avståndet till de vänner som inte är bosatta i Vasa.
Helst skulle jag ju se att alla "tog förnuftet till fånga" och flyttade hit de också, men så fungerar det ju inte riktigt i verkligheten... 😉
Så vi får ju försöka göra det bästa av det vi har, helt enkelt.
 
 
Lyckligtvis är det ju inte allt för sällan jag hälsar på i hemtrakterna, och ibland turas det även så att vännerna har vägarna förbi här i Vasa också. Just en sån lycklig stund inträffade förra veckans tisdag, när både Kokkola- och Nyykaabi-brudarna kom och hälsa på.
 
Det blev middagsdejt på Amarillo och sen efterrätt på Sweet Vaasa. Kan nämnas att jag inte gick hem med gott samvete, för så mycket gott åt vi! Men it was totally wort it, som de skulle säga i Amerika...
 
 
 
 
 
 
/ Allt och inget /

Veneziansk 2016

 

Tidsintällt inlägg
 
 
I helgen firades helgen med många namn; Villa avslutning, Veneziansk, Forneldarnas natt osv...
 
Vi firade också, om än lite lugnare än vanligt(?), vid Lottas och Jennies villa vid Andra sjön tillsammans med ett par vänner. Blåsten bidrog nog med sitt (vid grann-villan blåste t.om. en tjock gren av så att den nästan träffade deras båt) och så var vi inte heller så många. Riktigt mysigt var det!
 
Strax innan vi skulle börja söka oss hemåt, hade blåsten stillat sig och vi kunde titta på ett par fyrverkerier innan vi tackade för oss. Villa avslutningen är nog det som definierar att hösten börjar för mig, och det kändes nog den kvällen också där vi stod i sticka sockar och med kläder lager på lager. Inte mig emot, för fastän sommaren är skön så har nog hösten sina vackra soliga dagar den med.
 
 
 
 
 
 
/ Allt och inget /

Det var en helg


Tidsinställt inlägg
 
 
 
...för ett par veckor sedan. Då Nadja och Matts kompromissade.
 
Helgen började med ett besök på Juthbackamarknaden, som Nadja ville gå på. På marknaden fyndade de varken guld eller skatter, men godisremmar fick liksom året innan följa med hem. På marknaden fanns det både smått och gott där det säkert fanns både guld och skatter undangömda, men på grund av folkmängden och trängseln som uppstod var det inte läge för någon sån jakt denna kväll.
På Juthbacka stötte vi även ihop med ett par vänner, som tyckte det samma som vi. Men trevligt var det, och en nöjd Nadja bilade hem tillbaka på kvällen med sin Matts.
 
På lördagen fick Matts göra det han ville; traska iväg till stadens torg för att se på Strongmen där starka karar tävlade en av sina deltävlingar om titeln som starkaste man. Det var i hans ögon intressant, och visst - tycker man om att se på stora karar som lyfter stora saker, så visst! Där satt vi ett par timmar (med en liten paus för jeans-shopping för min del), innan vi åt en sen lunch på Spices. Bra så!

Mot kvällen byttes mitt kara-sällskap ut mot tjejkväll och spelkväll med flickorna. Väldigt roligt, men vi fick även känna av vem av oss som är tävlingsinriktade till tusen när vi var mitt uppe i ett av spelen, haha. 😉 Roligt var det, liksom alltid i det sällskapet!