/

Årsresumé 2015


 
 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? 
- Var på min första stora konsert i Hartwall Arenan tillsammans med Niisi för att lyssna på Katy Perry i mars
- Sommarjobbade på en arbetsplats där det mesta gick på finska
- Övergick från flickvän till fästmö 13.6.2015
 
 
 
 
 
Genomdrev du någon stor förändring?
- Jag tog min examen, så nu kan jag stolt kalla mig Socionom Yh!
 
 
 
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
- Trettonde juni 2015.
 
 
 
Vilka länder besökte du?
- Endast Sverige. Blev en roadtrip dit tillsammans med Simone. Den skulle egentligen ta flera dagar, men på grund av för lite sömn, lite feber hit och dit och allmänt velande så bilade vi upp via norra Sverige för att sen landa i Vasa igen något dygn senare, där vi slog klackarna i taket på Ollis istället. #radarparipåroadtrip #radarparikörintnamejr

Jag hoppas att 2016 ska bli lite mera händelserikt på rese-fronten, faktiskt.
 
 
 
 
 
 
Bästa köpet?
- Min kära Macbook!
 
 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Matts när han gick ner på knä!
- Mailet där det stod att jag fått sommarjobbet på socialen
- Samtalet som resulterade i mitt nya jobb
- Alla kvällar med vännerna
- Träningen
 


 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
- Resor! Jag vill utomlands!
 
Vad önskar du att du gjort mer?
- Rest, och kanske spontan-gjort mera med vännerna.
 
 

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Jag ångrar inget jag gjort det här året.

Favoritprogram på TV?
- Oj alla dessa serier. Mestadels via Netflix och inte tv:n då, men still... Årets serier är nog dessa:
Arrow, Grimm, Bron, Game of Thrones, The Flash, Agents of shield, The 100, New Girl, Drop dead diva, Kyle XY, Vampire Diaries, Heroes.. med flera! Jag är nog en riktigt serienörd...
 
Bästa boken du läste i år?
- Just nu håller jag på med Keplers Stalker. Och ärligt kan det vara en av de få böcker jag läst i år. Har nämligen inte riktigt haft något läs-sug på grund av lärdomsprovsskrivandet. Men nu när det allt är över så!
 
 

Största musikaliska upptäckten?
- Oj, alla och ingen. Jag har nog mest bara lyssnat på det som fallit mig i smaken utan att reflektera desto mer över det.
 
Vad var din största framgång på jobbet/skolan 2015? 
- Alla vikariat och småjobb jag gjorde! Dagis, förskola, socialen, butiken och där jag jobbar nu. Att märka att man faktiskt klarar av mera än vad man tror, att man har kompetensen. Det känns stort!
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
- Säkert gladare, för jag kan inte komma ihåg att jag varit specielt ledsen i år. Stundvis säkert, så som alla är ibland men mestadels har jag mått bra och varit glad. Skönt att inse!
 
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom hyran och bilen, så säkert kläder och mat. 
 
Vilken är din största insikt under 2015? 
Att jag klarar av och kan mera än vad jag tror.
 
 
 
Vad är du peppad för inför nästa år? 
 - Att boka någon resa!
- Att få min första semester på 5 år.
- Träningen.
 
 
 
Den här listan är lånad av Ida-Marie. :)

/

Ibland kan man köpa lite lycka


 
 
Hej och håijj!
 
 
Sitter här vid köksbordet och är helt suveränt nöjd!
 
 
 
 
För den här veckan har jag  [klickat hem]  stuff som jag velat ha... läääääänge. Men inte bara  jöutist /iista /kunnat  köpa. Fattiga livet som studerande och sånt... Inte för att jag blir rikare av att vara tvungen att betala närmare 2000€ tillbaks åt kela i studiestöd heller, men desto större orsak att köpa något åt mig själv också, som jag verkligen vill ha!

Men igår kväll beställde jag efter nya träningskläder (eller var det träningsmotivationen som varit som bortblåst snart två månader?!) från Fitnesstukku, när de hade så bra erbjudande; köp för 80€ och få 20€'s rabatt! ...så sätter du till studierabatten på -10% ännu. It's a deal! Så nu är didär Better Bodies Tightsen jag kollat på sedan februari påväg hem + en träningstopp, för slutsumman för allt landade på vad tightsen skulle ha kostat bara dem utan nå rabatter. Najs najs najs!
 
Och nu ikväll tyckte jag faktiskt att 0,99€/månad för Spotify i 3 månader inte är någon dålig deal. Så nu kan jag lyssna på musik även offline! Så välbehövt eftersom vårt internet  s u g e r  just nu. Saunalahti har lovat fixa nån sändings-mast nu i flera veckor. Men nope. Det är knappt så 3G nätet fungerar. Det är ungefär en tiondel av hastigheten som den ska vara. Eller inte ens det. Man kan inte vara ut på nätet utan att streama nätet från telefonen. Så att sånt. Men jaja.
 
Så nu ska jag sitta och vänta, som ett litet barn på julafton, på mina träningskläder medans jag lyssnar på favoritmusiken. 😍
 
 

/

10 december 2015


 
Hejsan.
 
 
Tänkte att det är dags att kika in hit, igen. Uppdatera läget lite.
Jag har ju börjat jobba nu. Är inne på andra veckan, och det går väl helt bra. Eller, vi har ju inte börjat på "på riktigt" ännu, för det gör vi (som det ser ut nu) imorgon. Om det går som planerat. Så vi har mest städat, handlat, skruvat ihop ikea-möbler och sånt. Sånt som behövs för att kunna starta upp något helt nytt. Rätt så häftigt skulle jag vilja påstå.
 
 
Har även dragit på mig förkylning 2.0.
Satt just och funderade; jag har inte alls tränat lika mycket de här två senaste månaderna som tidigare. Och under de här två månaderna har jag också varit i mycket sämre form även psykiskt. Inte gillat mörkret, varit trött, nedslagen. Och förkyld. Kanske dags att inse hur viktig träningen är..! Ska ta tag i det ordentligt genast när den här förkylningen känns medgörlig. Så det så.
 
 
Ja, inte vet jag om jag har nå desto mer att komma med just nu. Ha det bra! :)