/ Bröllop /

Hos frissan


 
 
Bröllopsdagen började för mig och mina tärnor hos frissan ute i Gamla Vasa vid Hairhouse.
 
När vi kom dit hade de dukat upp en bricka med lite smått och gott; minderalvatten, olika kex och vindruvor.
Där satt vi mellan kl. 9-12:30 och fick våra frisyrer fixade i olika omgångar. Under den tid som det tog att fixa mitt hår och smink, så hann festkamningarna göras på 3 av 4 tärnor. Tydligen är det nog stor skillnad på vanlig festkamning och en brudkamning - brudkamningen görs mycket mera noggrant och för att verkligen hålla en hel dag. Och en hel dag höll det också, även fast jag stod ut i regnet över en timma mitt på dagen! På natten plockade jag ut 107 st hårspännen...
 
Jag hade även bokat in brudsminkning, och jag blev lika nöjd den här gången som jag var efter testsminkningen som gjordes nån vecka innan. Tänk hur snygg man skulle känna sig om någon fixade en sådär varje morgon...
 
 
 
 
 
 
Det var ett plock ur bilderna som vi fotade hos Hairhouse.
 
 
Kommentarer (0)
Bröllop / Hår och smink / Tidsinställt / nadjamatts2017
/ Allt och inget /

15 augusti


 
 
Så var första "riktiga" dagisdagen igång på jobbet, och sommardagiset är avslutat.

Tror att jag var lika trött som många av barnen, idag när jag kom hem från jobbet. Jag lade mig i soffan direkt för att ta det lugnt och lyssna på en pod... Vaknade 40 minuter senare när poddens avslutningsmelodi plingade på telefonen. Är ändå glad att jag inte sov bort mer än så, det kan vara så svårt att få tag i sömnen till kvällen annars...!
 
 
 
Soffan - the place to be efter en lång arbetsdag.
 
 
 
Det är inte så konstigt heller att jag är så trött idag. Har under flera nätter nu sovit sjukt dåligt på grund av värk i bröstryggen. Trodde till först att det berodde på kudden, så jag köpte en ny. Det hjälpte inte. Trodde sen att det var madrassens fel, så den svängde vi på. Inte heller det tycks hjälpa. Så tydligen har någon inflammation satt sig där i ryggen. Jag ska ännu avvakta en tid, men börjar inte värken ge med sig snart så får jag nog söka hjälp. Tills dess är det ju tur att det finns medicin att ta till hands när det behövs.
 
 
/ Bröllop / Fotografering /

Photobooth


 
Inför bröllopsfesten riggade vi ju upp ett photobooth eller en fotovägg i festlokalen.
 
Det började egentligen som en Plan B tillsammans med vår fotograf, ifall det skulle ha spöregnat när Matts och jag skulle ha haft porträttfotografering innan vigseln. Som tur var behövde vi inte använda oss av den (även om det stundvis störtregnade när vi stod där ute och fotades) utan vi kunde fotas där vi från början hade tänkt vara.
 
Hur som, så hade vi fixat fotoväggen inne i "innergården" som finns vid Domus Bothnica. Det är ett häftigt rum det där, som egentligen är utomhus fastän det har ett glastak över sig. I det rummet spände vi fast en lång gardinsstång längs med ena glasväggen, som vi satte fast flera gardinkappor på och fäste en ljusslinga bakom. Resultatet blev så bra, efter att vi ännu pyntat väggen med pompoms och ballonger.
 
Vi hade riggat upp min systemkamera med fjärrkontroll på ett stativ, så de som ville kunde använda den om de inte tog egna bilder med sina telefoner.