/ Allt och inget / Muminmuggar /

Mumindagen


 
 
 
 
 
Här kommer jag, flera veckor... eller ja, nästan månader senare med inlägget jag
tänkte skriva redan 
när jag fick hem en av mina vackraste muminmuggar hittills.
 
 
Den här muggen såldes ju bara under ett dygn, den 9.8.2018 både via ett par hemsidor och så i ett par butiker runt om i landet. Jag hade tänkt att det blir en piece of cake att få tag i muggen på nätet när den släpps kl. 00.00. Annars skulle jag ju kunna köa ute vid Stenhaga till Iittala Outleten som också var en av affärerna där muggen skulle säljas i begränsad upplaga. Dessutom hade vi pratat ihop oss så både jag, Matts, Matts mamma och Pamela satt och försökte få den via nätet.
 
Well, det var inte riktigt så enkelt. När klockan slog om till 00.00 satte jag muggen i köpkorgen, liksom allt för många andra och sidan crashade. Vi försökte igen, och igen och igen... Plötsligt var klockan allt för mycket, och jag fick snopet konstatera att det nog inte blir någon mugg den här gången. Inte heller skulle jag ha tid att åka utt till Stenhaga och köa då vi skulle med båten över till Umeå nästa morgon.
 
Fatta lyckan sen när Pamela på något vänster lyckades klicka hem 4 muggar till sist,
och en av dem skulle bli min!
 
 
 
Nån vecka senare fick jag äntligen hem muggen, och det här får nog bli min första muminmugg
som etiketten  i n t e  åker av på. Den står till och med fint i sin låda ännu. Annars har jag som princip att muminmuggarna är för fina för att inte användas, men med den här så får den nog stå och vänta. I alla fall ett tag till!
 
 
 
/ Allt och inget / Edvin 0-6 månader /

Edvin 4 månader


 
 
 
Igår blev Edvin 4 månader, så nu ska vi se hur läget är just nu;

 
 
 
 
 • Han har lärt sig svänga från rygg till mage.
  Första gången han gjorde det var på köksgolvet när vi höll på med middagen, men det missade både jag och Matts. Fast tydligen tyckte han det var skoj då han väl lärt sig för resten av kvällen gjorde han det gång på gång! Under de senaste dagarna har jag lagt märke till att han hellre svänger sig åt sin högra sida än åt vänster. I övrigt har vi fått konstatera att Edvin också kan vara ganska "lat". Ibland kan han ligga och stirra i taket eller bara på oss, ryggliggandes utan att ens försöka röra sig. Där ligger han förnöjd ändå!

 • Han har vissa favoritsånger och -ramsor;
  "Det kommer en mus, och söker sig hus. Inte här och inte där, meeen häär!"
  - Till den ska man gå uppför benen, leta i armhålorna och slutligen kittla magen - han gapskrattar!
  "En kulen natt"-sången
  - Helst ska man gunga honom från sida till sida och upp och ner till sången, för att avslutningsvis hissa opp och krama honom - det är skoj!
  "Först rider vi så stilla så. Sen rider vi i trav, nå nå. Sen går det fort i galopp-lopp-lopp, i galopp-lopp-lopp, i galopp-lopp-lopp."
  - Denna är nog Edvins favorit för tillfället då han får sitta och rida i olika hastigheter i våra knän. Ju snabbare det går, desto bättre!

 • Hans sömnrutiner är rätt så lika, i alla fall varannan dag.
  För varannan dag är dagsvilan en enkel match. Han somnar på balkongen på förmiddagen och tar vila nr.2 på eftermiddagen när vi går ut på vagnpromenad. Båda sovturerna är på ca 1-2h långa. De andra dagarna går det inte lika enkelt, utan han sover ett par korta snuttar här och där om vi har tur.
  Nätterna är ännu helt okej. Han tar natten 22-23 tiden och sover oftast ett par timmar i egen säng innan han vaknar och vill ha mat. Resten av nätterna vaknar han ännu ett par 2-3-4 gånger innan vi tar morgon omkring halv 9.

 • Han har fått testa på sitta i sin matstol ett par gånger.
  Han orkar inte mera än några minuter åt gången, men gillar när han får vara med! Han har även börjat visa intresse av det vi äter, och han har fått sutta på en vattenmelon (det hela for egentligen i misstag, men så kan det gå!). Det tyckte han var smaskens!

 • Blöjorna med nr. 2 i byter vi var 5:e till 12:e dag än så länge.
  Kollade upp med rådgivningen så att det är okej, då han sparar sig så länge. Fick till svar att så länge man helammar är allt upp till 14 dagar helt normalt, så då tror vi på det. Märker dock att hans nätter blir oroligare och humöret blir grinigare för var dag som går, då det säkert gör ont i magen.

 • Avslutningsvis får jag väl än en gång skriva att vi har en nöjd och glad bebis hemma hos oss!
  Han är med på det mesta, så länge vi inte klär på honom något över huvudet och armarna. Han blir allt mer social och älskar att ligga och prata med oss, sina leksaker eller bara ut i luften. De senaste dagarna har han börjat testa sina stämband så vi har fått höra allt från högt och lågt. Till favoritleksakerna hör prasselböckerna, hans färgglada klossar och Lejon-skramlan.
 
Den 4.10 svängde han sig med vilje för första gången. Resten av kvällen for det runt med fart!
 

 
På måndag ska vi till rådgivningen så då kommer uppdatering om längd och vikt här;
Vikt: 
Längd: 
 
 
 
/ Allt och inget / Träning /

Onsdagstankar


 

Solen skiner in genom köksfönstret, kaffekopp nr. 2 är på intågande och plättfrukosten är redan i magen.

Man måste väl få göra en vanlig sketen onsdag lite bättre om det då är med plättar till frukost, sovmorgon eller något helt annat.
 
 
Om en timma ska Edvin och jag bila iväg till Smedsby på MammaBootCamp i en timma.
Förhoppningsvis sover han sig genom hela gymppapasset så man får något gjort. Om inte går det säkert bra ändå! Andra planer för idag har vi väl inte om jag inte kommer mig iväg på nått pass på gymmet ikväll. Matts och jag bestämde oss för att köra igång hälsosammare vardagsvanor för oss, med start denna vecka. Så nu hålls godiset, glassen och annat med massa socker borta ur våra skåp. Samtidigt försöker vi oss på att motionera minst 3 pass/veckan och dit räknas inte mina lugna vagnpromenader. Såååå att... Jag har kirrat ett pass i måndags, så bara resten kvar då.