Jag kan inte för mitt liv förstå att hon nu är 11 månader och att hon blir 1 år nästa månad!?! Vart har det här året riktigt rusat iväg!? Men härligt är det, varje månad står jag och säger att "Nu, nu så är det nog roligaste åldern hittills när hon börjar vara med på xxx!" så det är så roligt att se när barnen utvecklas och växer till för att bli sina egna individer med egna personligheter.

Personlighet har minsann vår tjej! Hon börjar ge mer och mer ljud ifrån sig vartefter hon vill något och hon har även vissa benägenheter som kommer fram i vissa situationer. Som t.ex. att hon lägger huvudet på sne och blir helt stilla när hon blir blyg.
 
 
 
 
  • Elsie övar sig på att gå med gåvagnen och har börjat stå utan stöd.
    Att traska runt med gåvagnen är superroligt, speciellt om storebror är med på leken! Samma dag hon blev 11 månader gammal ställde hon sig upp, helt själv och utan stöd. Hon hade knappt tid att gå och lägga sig till kvällen, det skulle stås överallt!


  • Hon ljudar mer och mer.
    Nu är det som att språket tar sig en riktig skjuts framåt och hon ljudar fram både "mammam, pappap, tää/dää (=där)" och säkert ett par saker till. Häftigt att se att hon både vet vad många saker är/heter och försöker härma fram orden!

 
  • Mjölk är gott!
    Ersättning, piimä, välling... inget av dessa drycker har varit någon hit. För skojs skull lät vi henne smaka på pikulite mjölk förra veckan, och oj så gott det var! Jag veeeet att det inte är rekommenderat att ge mjölk som dryck före 1-års dan, men jaaaajaa. Magen verkar klara det riktigt bra och det är inga överdrivet stora mängder hon får ändå så vi fortsätter i samma stil.

  • Mat är också gott!
    I samma veva vi trappat ner på amningen ännu ett steg, har maten börjat smaka desto mer. Flickan som satt och knep igen munnen är nu ett minne blott och Elsie gapar gärna efter mer nu många av måltiderna. Så skönt och roligt tycker jag!

 
 
 
  • Månadens favoriter:
    Böcker, bilar, gåvagnen, pussel och gosedjur fortsätter att vara stora favoriter hemma hos oss.