/ Gravid /

Besök på BB och förlossningen


 
I lördags gjorde jag, Matts och Simone ett besök på Vasa centralsjukhus på förlossningen och BB.

Anledningen var inte nå desto värre, utan de ordnade öppet hus mellan kl. 10-13 så vi tänkte att det skulle vara en bra erfarenhet att kolla in, innan vi ska dit "på riktigt". De hade ordnat rundturer i flera omgångar, och vi fick vänta nån timme innan vi slapp med. Tanken var att Matts och jag skulle ha hunnit gå rundvandringen innan Simone kom hit till Vasa, men när hon dök upp stod vi ännu och väntade, så hon fick haka på. Lite annorlunda lördagsnöje för någon som inte väntar eller planerar skaffa barn, men nu vet ju även hon hur det går till och hur det ser ut, haha!
 
 
 
 
Rundvandringen gick från huvudentrén, upp till fjärde våningen och genom alla avdelningar man besöker när det sen är dags.
Där och då tyckte jag det kändes lite smått obehagligt och konstigt att vi i sommar kommer vara där på plats, men nu när jag fått smälta det ett par dygn var det ett riktigt bra besök! Vi fick se flera olika rum, vilka olika icke-medicinska smärtlindringsmetoder och redskap som finns till hands, bastu- och badutrymmet, förlossningssalen, BB dit man sen placeras efter förlossningen och säkert mera som jag inte kommer på just nu. Finland 100 år - mössor och sockor var upphängda på väggen i en korridor, och barnmorskan som höll rundvandringen sa att de nog kommer få dela ut dem många år framöver - så mycket de fick in av frivilliga stickare år 2017. Tänk så fint!
 
En helt bra upplevelse var det i alla fall, och nu är vi ju bekanta med utrymmena sen då det blir vår tur!
 
 
/

In med det nya


 
 
Genast när det slog om till januari skulle julen ut hemma hos oss, och jag kände att jag även ville plocka in något nytt. Under de senaste åren har inredningsdetaljerna hemma hos oss inte förnyats eller bytts ut särskilt mycket. Istället har vi satsat på att köpa nya (oftast begagnade) möbler när vi känt att det behövs något nytt hit hemma.
Men den här gången blev det vardagsrummet som fick lite nya inredningsdetaljer, i rosa. Vet inte hur förtjust Matts är i färgvalet, men så länge jag betalar för det får han så lov att godkänna det jag kommer hemsläpandes med! ;)
 
 
 
 
Det som fick följa med hem var ett par nya kuddfodral, en filt, en liten vas och ett ljus samt en liten ljusstake. Så inte så värst många saker, men oj vad det kändes fel att gå och plocka åt sig så massa nytt på en och samma gång! Fast när jag kom hem gillade jag nog ändå läget! Hittade även lite mer rosa detaljer uppe i förrådet som har legat och dammat sedan jag bodde i min etta i Jakobstad. Så ännu finns det lite till att ta fram om jag känner för det.
 
 
 
Hela vardagsrummet fick en helt annan känsla när jag var klar. Bara med lite nya detaljer!
 
/ Fest&Kalas /

En fin babyshower


 
 
I söndags var det ingen vanlig dag, utan det var dagen då vi fick bila iväg till
en av Rositas vänner i Vörå för att ställa till med babyshower.
 
 
 
 
Rosita levde i tron om att hon skulle på brunch,
och riktigt grundlurad blev hon väl ändå inte - för det var just det vi ställde i ordning innan hon dök upp.
Vi dukade upp alla möjliga goda saker; pajer, croissanter, ost, kex, vindruvor, godis, chips...
Tillräckligt för att kunna sitta och äta i flera timmar (vilket vi också gjorde...).
 
 
 
 
En av Rositas vänner hade också bakat en tårta som var minst lika god som vacker!
 
 
Förutom massa gott hann vi även med lite lekar.
En riktigt fin eftermiddag blev det!