/

En minihelg i Haparanda


 
 
I fredags körde Matts och jag upp mot Haparanda för en efterlängtad miniweekend med hotell, hotellfrukost och allt vad det heter.
Främsta målet var förstås att handla en del åt bebisen i magen, det ska ju vara nå möbler åt nya familjemedlemmen också sen när han anländer. Väglaget var bra på vägen upp och resan gick rätt så snabbt, kändes det som. Lite värk i ryggen hade jag nog ändå när vi var framme, många pauser till trots, så jag får vara glad åt att vi bestämde oss att åka redan nu och inte spara resan till senare i graviditeten.
 
 
 
Vi började med att gå i de mindre butikerna bredvid Ikea på fredagen, men shoppandet tog vi det desto lugnare med. Vi hann även se resten av de mindre butikerna på svenska sidan vi ville se samt äta lunch på Max (Matts främsta mål med resan, haha). Sen när vi tyckte vi var klara med den svenska sidan tog vi bilen tillbaka och checkade in på hotellet vi bokat; Hotel Mustaparta.
 
 
Det var ett riktigt fräscht hotell, som öppnade för ungefär ett år sedan.
Alla utrymmen gick i "pirat-tema", och inredningen var detaljerad och genomtänkt.
Så vi var riktigt nöjda med hotellet, speciellt eftersom vi först hade tänkt boka ett annat men snabbt ändrade oss när vi kollade vidare vad Haparanda/Torneå har för utbud av hotell och vandrarhem.
 
 
När vi checkat in, böt vi om och besökte shoppingcentret Rajalla|På gränsen samtidigt som vi fick gå genom nån marknad de hade där på torget. Shoppingcentret konstaterade vi snabbt att nu inte var mycket att se, det var samma butiker som redan finns i Vasa och det var inte något sånt vi var ute efter.
 

Så vi avrundade ganska snabbt och for tillbaks till hotellet, där vi spenderade resten av kvällen
efter att vi kört via Coop efter massa gott att äta på samtidigt som vi kollade film på hotellrummet.
 
 
Nästa morgon vaknade vi utvilade och fick gå ner till hotellfrukosten där vi satt både lääänge och väl.
Mätta och belåtna checkade vi ut nån timma senare och for iväg till Ikea och sen även IcaMaxi.
När bilen var fylld med grejer från golv till tak tyckte vi att det fick vara nog, och startade hemåt.
 
 
Hemresan var jobbig, mest på grund av min rygg, jag klarar nog inte av att sitta stilla nå längre stunder längre. Men lite på 6 timmar senare parkerade vi här hemma på gården i Vasa, det var nog bästa stunden på hela dagen haha.
 
Foto / Gravid / Resa / Roadtrip