Den här veckan har vi försökt använda oss av så lite pengar som möjligt.
Det är så lätt hänt att man svänger in via butiken efter "nått smått", men kommer ut med mycket mera än vi tänkt och ibland händer det flera gånger på en vecka! Vi bestämde oss därför för att storhandla förra helgen och planera vad vi skulle äta den här veckan. Det gjorde vi ofta när vi studerade, för att få ner kostnaderna. Men under det senaste året har det runnit ut i sanden... Säkert både av lättja men också för att när vi båda förtjänat har det inte varit "så noga" att hålla koll på utgifterna som när vi hade ännu sämre ekonomi under studietiden.
Förutom det som syns på bilden nedan har vi handlat till 1 liter mjölk, 1 äggpaket, 1 gurka, 1 juicepaket och kattsand under veckans gång, det mesta var alltså färskvaror som tog slut i början på veckan.
 
Hittills har det ju gått riktigt bra! Lunch äter vi båda på jobbet så det vi planerade var vad vi skulle äta till frukost, middag och möjliga mellanmål. Visst blev det handlat lite extra skafferi-mat att "ha i skåpen" också, och hygienartiklar, men i det stora hela.
 
Så här har vår mat-vecka sett ut i middagar:
 
Söndag: Quesadillas med ost och skinka tortillabröd rester från helgen
Måndag: Stroganoff och potatis rester från helgen
Tisdag: Kycklingfiléer och sallad
Onsdag: Kycklingfiléer och sallad rester från tisdagen
Torsdag: Köttbullar och stekt potatis
Fredag: Köttbullar och makaroner rester från torsdagen
 
 
 
Så med lite planering har vi både ätit lite bättre och konsumerat mindre. Vi har heller inte haft något behov av att besöka nån mataffär för att vi inte haft något hemma, utan det har varit enkelt att komma hem och sätta sig till bords så gott som varje dag. Det har ju varit skönt efter man jobbat klart, ett måste mindre och maten har varit klar snabbare.

Får se hur det blir nu i helgen, när vi åker norrut. Då brukar det oftast bli att vi äter någon måltid ute, men annars ska vi se vad släkten har att bjuda på... ;)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress