/ Allt och inget / Edvin 0-6 månader /

Edvin 6 månader


 
 
 
Så var han ett halvt jordsnurr gammalt!
 
 
Vi kom hem från rådgivningen för bara en liten stund sen och nu sover Edvin ute på balkongen. Vid rådgivningen fick jag svar på många frågor vi gått och funderat på den senaste månaden. Vi bestämde även att vi tar mässling-vaccinet redan nu då läget är vad det är dit norröver och eftersom vi ändå skulle tagit det senast vid 8 månader på grund av södernresan vi ska på. Annars gick allt bra på besöket, Edvin pratade massor men blev stundvis lite blyg då det var obekanta ansikten.

Jag ska försöka plita ihop ett par rader över hur det gått den senaste månaden och vad som har hänt men får se om jag hinner få det klart innan han vaknar!
 
 
 
 • Edvin har numera 2 tänder i sin mun.
  Förra månaden dök ena tanden upp nere i käken och bara nån dag senare så var även tanden bredvid synlig. De har växt fram med racerfart och är numera två ordentliga tänder och inte bara små risgryn. Han dreglar även lite mera nu igen, så får se om det dyker upp ännu flera inom en månad.

 • Han älskar majsbågar!
  Och mat i övrigt. Mat är gott! Han äter inte så stora portioner ännu men ändå rätt så ofta; gröt till frukost, nån matportion till lunch, fruktpuré/frukt/grönsak till mellanmål och så smaskar han i sig majsbågar närhelst det erbjuds. Den mat vi kokar hemma tyks inte vara lika god som "köpismat" men så småningom ska vi väl nog få vänt det också (läs: när mamman orkar börja engagera sig i kockandet!). Han ammar nog ännu, men nå pikulite har det minskat i och med introducerandet av all annan mat.

 • Edvin är en pratglad filur.
  Vi behöver inte fundera vem han släktas på, för när han är pigg pratar han både mycket, länge och högljutt! Än kan man inte särskilja vad han skulle vilja med sitt svammel men han har mycket att berätta.

 • Vi använder kläder i storlek 74 och 80 för tillfället.
  Häromdagen städade jag undan det mesta som är mindre än 74 och i samma veva plockade jag fram några större plagg i storlek 80. Det visade sig att de inte var allt för stora, han har så långa ben så fastän han inte är längre än lite på 72 centimetrar så behövs de större plaggen för att täcka vaderna!

 • Han sover helt okej.
  Dagtid tupplurar han 2-3 pass och vi försöker nästan få ner det till 2 numera så att inte nattningarna ska dra ut så länge. Ändå har det blivit så att vi för det mesta går och lägger oss tillsammans allihopa. Senaste tidens projekt har varit att få Edvin att sova i egen säng utan att behöva ammas till sömns, i alla fall i början av nattens timmar. Det börjar gå bättre! Nätterna är tillsvidare bra de med. Visst är han upp och "äter" flera gånger ännu, men morgon tar vi först mellan 8-10 ännu.

 • Favoritsaker:
  Bästa leksakerna är en leksaks "iPad" som spelar, Babblarna figurer, tuggleksaker och olika leksaker som skramlar. Mobilerna ovanför skötbordet hör ännu till favoriterna. Häromdagen fick Edvin också min gamla (20 år!) nalle att ha som natt-gosedjur och den har varit bäst om kvällarna sen dess.


 
 
Vid rådgivningen konstaterades detta;
Vikt: 8350 gram
Längd: 72,4 cm

"Nöjd och charmig halvåring. Börjar bli lite blyg. Rörlig på golvet.
Bra sittställning. Växer normalt och maten smakar."
 
Rådgivningsbesök / Utveckling / Vaccin