Så gick han och blev ett och ett halvt. Bara så där.
Tiden rusar iväg, speciellt när man ser det genom sitt barns ögon. Eller snarare, vid sidan om. Aldrig tidigare har jag upplevt behov av att pausa tiden så mycket, som sen vi fick honom i vårt liv.
 
 
 
Här kommer en liten uppdatering om
Edvin, 1.5 år:
 
  • En glad, charmör som gärna spexar till det!
    Att sitta och blinka med ögonen åt andra, paja folk i håret eller snurra runt med sina piruetter beskriver honom rätt så ofta rätt så bra just nu.

  • Bilar, duplo, pussel och badleksaker är favoriter!

  • Att få se på Babblarna, Pipsa Possu eller Bolibompa på tv är skoj!

 
  • Han lär sig nya ord, varje dag.
    Han pratar ofta i 2-ords meningar som t.ex. "laala däär" (stjärna där), "milla hii" (simon ska kom hit), "skala meea" (vill ha mera mandarin)... Men pratar nånsens gör han mest hela tiden, men varje dag förstår man honom lite bättre.

  • Har väldigt svårt att va still någon längre stund.
    Alltså, helt enligt ålder. Helst ska man ha något på gång och att gå är betydligt roligare än att sitta i vagn, lika som att stå i matstolen är roligare än att sitta still och äta.

  • Mat smakar, för det mesta.
    Än så länge har han ätit riktigt bra, men några få maträtter har vi märkt att är ett big no-no. Risgrynsgröt, kvarg, mannagrynsgröt och överlag söta saker är sånt han helst skippar. Batatlåda, alla typer av soppor och pasta är däremot smaskens!

 
  • "Kan själv!"
    Så mycket personlighet har växt fram under de senaste månaderna, och Edvin är en bestämd krabat som vet hur han ska ha det. Och gör man fel får man minsann höra det också! Han vill gärna hjälpa till, med att t.ex. plocka i och ur tvätt-/diskmaskin, dammsuga eller bädda. På- och avklädning däremot är inte lika roligt, men visst kan han ta bort halaren och dra av sig skorna. Men det är ju såååå joooobbigt! 

  • Allmänt:
    Nya tänder har dykt upp sen 1-års dagen, han har (antagligen) haft 3-dagars feber för en vecka sen men i övrigt fått va frisk. Sover gör han: 1 pass dagtid (1-1,5 h) och natten tar han kl.20-8 (med några uppvak pga drömmar). Han använder storlek 92 i klädväg och trivs på dagis!
 
 
 
 
Vid rådgivningen konstaterades detta:
Vikt: 12810 gram
Längd: 87,9 cm
Huvudomkrets: 49,6

"Duktig pojke! Går, pratar. Sover bra, maten smakar. (...) Växer fint. Allt bra!"