/ Gravid /

Besök på BB och förlossningen


 
I lördags gjorde jag, Matts och Simone ett besök på Vasa centralsjukhus på förlossningen och BB.

Anledningen var inte nå desto värre, utan de ordnade öppet hus mellan kl. 10-13 så vi tänkte att det skulle vara en bra erfarenhet att kolla in, innan vi ska dit "på riktigt". De hade ordnat rundturer i flera omgångar, och vi fick vänta nån timme innan vi slapp med. Tanken var att Matts och jag skulle ha hunnit gå rundvandringen innan Simone kom hit till Vasa, men när hon dök upp stod vi ännu och väntade, så hon fick haka på. Lite annorlunda lördagsnöje för någon som inte väntar eller planerar skaffa barn, men nu vet ju även hon hur det går till och hur det ser ut, haha!
 
 
 
 
Rundvandringen gick från huvudentrén, upp till fjärde våningen och genom alla avdelningar man besöker när det sen är dags.
Där och då tyckte jag det kändes lite smått obehagligt och konstigt att vi i sommar kommer vara där på plats, men nu när jag fått smälta det ett par dygn var det ett riktigt bra besök! Vi fick se flera olika rum, vilka olika icke-medicinska smärtlindringsmetoder och redskap som finns till hands, bastu- och badutrymmet, förlossningssalen, BB dit man sen placeras efter förlossningen och säkert mera som jag inte kommer på just nu. Finland 100 år - mössor och sockor var upphängda på väggen i en korridor, och barnmorskan som höll rundvandringen sa att de nog kommer få dela ut dem många år framöver - så mycket de fick in av frivilliga stickare år 2017. Tänk så fint!
 
En helt bra upplevelse var det i alla fall, och nu är vi ju bekanta med utrymmena sen då det blir vår tur!