Vår 5-månaders tjej fortsätter att förgylla våra dagar här hemma.

Jag hade ställt mig in på att vi skulle ha det rätt så kämpigt här hemma det första halvåret, med bebis och 2-åring i huset. I mitt huvud såg jag framför mig ändlösa nätter fyllda med vak, trotsiga fasoner, avundsjuka, skrik och gråt. Och nästan inget av det har vi behövt se skymten av! Jag är så tacksam!

Elsie är en riktigt mysig bebis, och jag vill ta in och minnas varje sekund av den här bebistiden. Jag vet ju hur snabbt den försvinner. Vi har bytt bort storlek 62 på kläderna helt nu, och jag blir lite ledsen för var gång jag tvättar bort ett plagg samtidigt som jag ju gläds åt att se henne växa ordentligt.
 
 
 
  • Elsie har fått smaka på mat!
    Lika som med storebror var planen att jag skulle helamma till 6 månader, men precis som fallet var med storebror har Elsie börjat intressera sig väldigt mycket för vad vi riktigt gör där uppe vid matbordet. Så efter att hon fick testa gröt en kväll (som hon tyckte att var jättegott), var hon inte bara mycket gladare utan även mätt och kunde sova gott till natten. Sen dess har hon hunnit pröva potatis, morot, plommonpuré, mangopuré, gröt, broccoli och banan.

  • Hennes favoritleksaker är:
    Det gula lejonet med skramlor på, lejonskramlan, bilderna vid skötbordet och hennes snutte-elefant.

     


  • Hon fortsätter sova gott.
    Hon sover gott om nätterna, med ett par gångers amning. Dagtid har hon nu lärt sig att somna "själv" i egen säng om vi sätter ner henne i rätt ögonblick. Vissa dagar har hon dock svårt att komma till ro dagtid och tupplurar endast flera korta gånger istället för nå längre pass. Det beror de gångerna på lång nattsömn, så vi klagar inte.

  • Elsie svänger sig runt åt alla håll!
    Vid rådgivningen (27.10) disktuerade vi att hon ännu inte helt själv svänger sig från rygg till mage. Det var precis som att hon skulle ha tjuvlyssnat på oss, och bestämt sig för att bevisa motsatsen, för nästa dag fixade hon det! Så nu svänger hon sig runt, och snurrar även runt på stället om vi sätter ner henne direkt mot golvet.

     


  • Att ljuda som ett lejon är häftigt!
    Hon håller på testa stämbanden mer och mer. Det senaste är att vråla som ett lejon, sträcka ut tungan åt andra och att skratt-prata med storebror.
 
 
 
 
 
Vid rådgivningen igår konstaterades följande;
Vikt: 7450 gram
Längd: 66,8 cm