Kålrabbin är fullproppad med vitaminer
Förr i tiden kallades kålrabbin för nordens citron, med all rätt. Och den innehåller faktiskt mer C-vitamin än en apelsin! Rotfrukten är också fullproppad med med B-vitamin, kalcium, fosfor, magnesium, folinsyra och grova kostfiber.
Kålrabbi kan ätas på många sätt
Kålrabbi kan varieras på oändligt många sätt. Rotfrukten kan ätas både råriven, kokt, friterad, i grytor, stekt och tillagad i ugnen. Eller varför inte testa att juica din kålrabbi?
Kålrabbi för viktnedgång
Om du vill gå ner i vikt kan kålrabbi vara rotfrukten för dig. Kålrabbi är extremt kalorisnålt och innehåller lite kolhydrater! Per 100 gram får du bara i dig 27 kalorier och 4 gram kolhydrater, och du blir mätt också – tack vare det höga fiberinnehållet.
Kålrabbi för en fräsch mun
Kålrabbi kan användas för att hålla munnen fräsch. Skölj med lite färskpressad kålrabbijuice och bota inflammationer i både mun och tandkött.
Öka ämnesomsättningen med kålrabbi
Tack vare sitt höga innehåll av B-vitamin kan kålrabbin hjälpa till att öka din ämnesomsättning. B-vitamin är också viktigt för nervsystemet och hjärtat.
...inte så illa för att vara en helt vanlig kål! 😄