/ Allt och inget / Edvin 7-12 månader /

Edvin 7 månader


 
 
I fredags blev Edvin 7 månader gammal.
Nästa rådgivningsbesök är först nästa månad när han blir 8 månader, så den här gången får jag inte skriva ner längd och vikt i det här inlägget. Men något som är säkert är att han spurtat iväg på längden de här senaste veckorna. De gråa farfars-byxorna han hade på sig när vi tog julkort är nämligen snäppet för korta redan och hängslarna spänner bra. Då vi hade på dem vid juletid var de alldeles för lösa i hängslarna och byxbenen var nästan för långa. Med det sagt har vi börjat plocka fram kläder i storlek 80 och vissa plagg i storlek 74 får jag nog så småningom börja tvätta och sätta undan. 
 
Ska än en gång försöka få ihop ett par punkter, så länge Edvin ligger och sover ute på balkongen. Vi får se när det här inlägget publiceras.
 
 
 • Vi flyttade ju den 28.12 till vår nya lägenhet.
  Edvin har tagit flytten rätt så bra men lite mer orolig och mera "mamis" har han varit än vanligt.

 • Sömnen;
  Under julhelgen när vi sov hos Edvins morfar började Edvin sova flera nätter i egen säng, vissa nätter ändra fram till 6 på morgonen. Det här hade vi hoppats att skulle hålla i sig när vi kom till Vasa igen, men de senaste veckorna har vi kämpat med nattandet i egen säng flera timmar varje kväll. Edvin vet precis hur han vill ha det och han vill  i n t e  somna i egen säng. Så det har 9 gånger av 10 slutat med att han fått somna i famnen och mitt i natten har han också tagits tillbaks till våran säng. Annars sover han ju helt okej, både dag som natt, men han stannar gärna uppe lite för länge om han inte somnar i egen säng.

 • Edvin har nu 4 tänder i sin mun!
  Samma dag som flyttlasset gick sprack även två nya tänder fram i Edvins mun. Så nu har han båda framtänderna både uppe och nere i munnen.

 • Vi har en bestämd liten gosse som vet vad han vill och hur han vill ha det!
  Han har med andra ord ärvt sin moders temperament, och jag vill slita mitt hår de stunder vi inte drar åt samma håll. Han kan bli så arg, så arg men han är också envis och kämpar sig glatt framåt om det är det humöret han är på.

 • Favoritleksaker:
  Just nu är det en ambulans med ljud som han fick i julklapp, babygymmet är spännande igen och så har han hittat en orange liten boll som tydligen är rolig att jaga efter när han drar sig fram längs med golvet.

 • Edvin ålar sig fram i snabb fart!
  Det går inte längre att lämna honom på ett ställe och förvänta sig att han ska ligga kvar där nån längre stund. Han drar sig fram från ett rum till ett annat och de senaste kvällarna har han börjat ställa sig upp på alla fyra i babygymmet. Får se när han snajar det och också börjar krypa fram.

 • Mat är gott!
  ...om man får sitta och äta den själv. Han vill inte så gärna bli matad längre utan vill hellre få äta själv. Mat han fått plocka i sig själv den senaste tiden är omelett, kokade grönsaker, gurka i små, små bitar, avocado, bananplättar, ris och ärtor. Till frukost äter han gröt, lunch varm mat, till mellanmål fruktpuré/nån grönsak eller frukt och så till middag varm mat igen. Dagen avslutas oftast med kvällsgröt.

 • Han kan vinka!
  På sin 7 månaders dag kom han på att man ska vifta med handen om någon vinkar åt en och säger hej. Nu räcker det med att man säger "heeej!" så lyfter han på handen och vinkar glatt åt en - och han är så stolt!
 
 
 
 
 
Baby / Utveckling