/ Gravid /

Vecka 39


 
Igår böt det igen veckonummer, så nu är vi inne i vecka 39.

Såhär säger appen Preglife:
 
 
Babyn:
Igår var det en riktigt livlig krabat om kvällskvisten;
Fötter som buffade längs med hela magen och hela magen hoppade stundtals till när lillen 'böukade' runt.
Jag tror också magen har växt till sig lite, fastän SF-måttet vid rådgivningen visade samma siffra som för några veckor sen. Att måttet hållts på det samma beror väl på att magen har sjunkit mera, men igår när jag skulle använda en blus märkte jag att "såhär mycket har nog inte knapparna töjts utåt sist jag hade den, bara för några dagar sen" haha.
 
 
 
Mamma:
Om jag förra veckan skröt om hur bra ork jag har, kan jag den här veckan stryka det och konstatera att jag är så sömnig! Nattsömnen har igen blivit lite sämre på grund av fler wc-besök vilket gör att jag inte känner mig riktigt lika utvilad fast jag får tillräckligt antal timmar sömn. Har därför powernapat eller bara legat och vilat en stund varje dag nu.
Lite av all vätska jag samlat på mig tyks ha gett med sig, igår på morgonen vägde jag nästan 1 kg mindre än förra veckan. Får se om det är tillbaka efter gårdagens Hesburgerbesök, haha. Men att hålla bort salt och att dricka mycket tyks hjälpa, och att inte vistas ute när det är allt för varmt men det har jag ändå gjort. Stödstrumpor is the shit.
Idag känner jag mig heller inte helt på topp, har ett lätt illamående som molar åpå och sammandragningarna har blivit fler och känns mera. Får se hur många dagar/veckor det ska hålla på så!
 
Partner:
Han fortsätter ha mera koll på dagarna än vad jag har.
Han verkar ändå lugn och är duktig på att hjälpa mig med saker som att få på stödstrumporna, haha.
Saker vi diskuterat den här veckan är lite hur han ska ta ut sin pappaledighet i början när lillen är född, men något desto mer om det har vi inte kommit fram till. Vi får ta det sen!
 
Gravid