/ Gravid /

Vecka 38


 
Okej, hörni - nu är det inte mycket kvar!
 
Idag går vi in i vecka 38, och det är nu endast 21 dagar till beräknad födsel (BF).
Det känns sjukt konstigt att bebisen kan bestämma sig att dyka upp när som helst nu,
samtidigt som jag mer än gärna skulle se att det sätter igång före BF och inte efteråt.
Men ingen panik eller stress över det, bebisen kommer när bebisen är redo. Så är det bara.
 
 
 
 
Så här säger appen Preglife om veckan: 
 
Barnet:
 
 
Jag tror ju nog att lillen är lite större än vad som står här, han känns i alla fall inte liten när jag trycker och känner utanpå magen. För trycker och känner - det gör jag. Det är så häftigt för man får ofta svar tillbaka via en spark i sidan eller får känna (det jag tror är) rumpan som trycks emot tillbaka. Det känns som att han är stark, haha.
Jag har lite svårt att veta hur han ligger dock, alltså jag vet att han har huvudet neråt men hans rygg och fötter byter sida lite hur som ännu. Mestadels tror jag att han ligger med ryggen på min mages högra sida och sparkar på min vänstra sida men ibland känns det tvärtom eller som att han t.om skulle kunna ligga med fötterna rakt framåt mot min navel. Men det är bara spekulationer, det känns sjukt svårt att faktiskt veta.
Lillen fortsätter ge sig till känna flera gånger dagligen,
men han kan även vara stilla längre tider så någon sömnrytm tycks han ändå ha.
 
 
Mamman:
 
 
Jag har de senaste nätterna sovit med mycket bättre kvalitté på sömnen än på flera månader, känns det som.
Jag har tagit mig ut på promenader så gott som dagligen, så det kan ju också göra att sömnen blir mera kvalittativ. Jag har till och med haft så mycket ork att jag velat joina Matts när han åkt till gymmet, men jag satte även mitt gym-medlemskap på paus här i veckan fr.om mitten av juni till mitten av september. Det kommer kännas konstigt att inte ha tillgång till gymmet, men jag tror med största säkerhet att jag inte kommer sakna det så mycket heller under sommarmånaderna!
Cravings har jag inte haft egentligen de här senaste veckorna,
men jag har varit sugen på säsongsgrejer så som jordgubbar och miniplommontomater - nam!
Det som kanske känts mest jobbigt de 2 senaste veckorna är mängden vätska jag samlat på mig. Fötterna har svällt väldigt mycket men även fingrarna känns som prinskorvar. Jag försöker motverka det genom att dricka mycket vatten och röra på mig samt äta vätskedrivande frukter och bär.
 
 
Pappan:
 
 
Matts och jag tog faktiskt tag i det här med BB-väskan för ett par dagar sen. Så nu är den nästan färdigpackad.
Babyn fick en egen väska (skötväskan) med lite kläder för hemfärd, spytrasa osv. så den är i alla fall klar!
Det känns så svårt att veta vad man behöver ha med sig, jag tror att det lätt blir för mycket. Jag ska ta och se över innehållet ännu en gång och packa ner det sista. Matts tycker själv inte att han behöver ha packat så mycket för egen del, vi har ju ändå så nära hem ifall han behöver något sen, vilket är sant!
Annat vi donat med, som kanske då gäller Matts mera, är att städa ur bilarna och se till att vagnen och babyskyddet fått plats.
Sånt där smått och gott.
 
Gravid