/ Gravid / Nadjatipsar /

Babycrib


 
 
För ett tag sen fick vi hem ett babycrib från Jollyroom. Och det är så mysigt!
Vi hade länge i åtanke att låna en spjälsäng från syrrans, men grejen är den, att vårt sovrum är rätt så litet och en spjälsäng skulle nog ha fått plats sådär nätt och jämt... men inte mer än så. Så när jag snubblade över det här med babycrib's på flera olika hemsidor och bloggar tänkte jag genast att det där vore nog något för oss och vårt smala sovrum.
 
 
 
 
Vad är babycrib för något då?
Jo, det är en spjälsäng - i miniformat. Den är betydligt smalare och kortare. Och det bästa (enligt mig) är att man kan ta lös ena långsidan och spänna fast sängen i vår egen säng med hjälp av spännremmar! Det känns tryggt att kunna ha babyn nära, men ändå i sin egen vrå. Jag hade ju redan hunnit tänka genom skräckscenarion med samsovning där våra täcken åker över babyn i sömnen eller man råkar knuffa till babyn med armen eller nått. När vi sen spänner fast babycriben i vår säng blir det enkelt att dra babyn närmare med t.ex. ett babynest.
 
Hur det hela sen funkar i praktiken är något tiden måste visa, men när vi skruvade ihop sängen kände vi oss i alla fall väldigt nöjda!
 
 
 
 
 
Baby / Gravid