/ Nadjabakar / Recept /

Recept: Rabarberpaj


 
 
 
 
I början på veckan fick jag sån craving på rabarberpaj...
Det är tur man har vänner med rabarber i sin trädgård och som genast skickar att man får komma och hämta hem därifrån nästan hur mycket man vill! Redan nästa kväll hade jag svängt ihop två pajer (för tydligen var pajbotten-receptet jag hade uppskrivet i min bok dubbelt för mycket haha).
 
Så nästa dag hade jag en paj extra att ta med hem till syrrans, och det var en riktigt god sådan!

Här nedan följer receptet:

 
Pajbotten:
Blanda ihop och knåda ut i en smord pajform:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl)
0,75 tsk bakpulver
 
Fyllning:
1/2 liter bär
Som du sen sätter i pajskalet.
(rabarber i detta fall, men egentligen brukar det vara blåbär!)
 Rör ihop och häll över bären:
1 brk gräddfil
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
(strasa lite kanel över om du använder rabarber-fyllningen)
 
Ställ sen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter i ca 200°c.
 
 
 
Serveras sval/kall tillsammans med uppvispad vaniljvisp eller vanljglass!
 
Recept / Tidsinställt