/ Gravid /

vecka 34


 
Tänkte slänga in en liten preggo-update, så här mitt i vecka 34.
 
 
Så här säger appen (Preglife) om veckan:
 
 
 
 
 
Hur känner jag mig då?
 
  • Jag har den här veckan börjat känna av, det jag tror är, förvärkar. Molande, mensliknande smärta nere i magen och vid ryggslutet. Vaknade för nån natt sen av det och sov grymt oroligt resten av natten.
  • Jag har mera ork nu när jag är hemma om dagarna än vad jag hade då jag jobbade, vilket är skönt!
    Nu orkar jag gå på låååångsamma promenader, ta mig till gymmet, göra något här hemma. Men jag vilar också en stund mitt på dagen, annars blir det nog för mycket.
  • Som jag skrev orkar jag mera, men jag känner också av det lite sen om kvällarna om jag varit igång för mycket. Antar det är foglossning jag märker av.
  • Jag har börjat samla på mig vätska. För ett par dagar sedan kunde jag inte sätta ringarna tillbaks på fingret efter ett gympass, men nu igen går det bra. Så lite från och till. Jag försöker dricka mycket vätska (gärna också vätskedrivande) och undvika allt för mycket salt för att inte samla på mig för mycket.
  • Cravings: fortfarande blå tripp men även gräddglass, marabous mjölkchoklad och frusna (halvt upptinade) bär. De senaste dagarna har jag också velat ha kall pepsi max. Hälsosamt som bara den, men lyckligtvis äter/dricker jag inte det jag är sugen på varje dag haha.
 
Det var väl typ läget med mig just nu.
 
 
 
 
Lillen i magen då?

Jo, han gör sig nog påminnd flera gånger om dygnet!
Här får man känna på buffar och sparkar, det är nästan så man skulle vilja ta i nån kroppsdel vissa gånger när han "böukar runt". Om jag ligger stilla kan jag även känna av när han har hicka och det syns också nästan på utsidan av magen om man tittar riktigt noga! Känns annars grymt konstigt när man riktigt ser hur han ligger där i magen, ibland är hela magen vriden åt vänster eller åt höger eller så pekar hela paketet rakt framåt för att han ligger där och trycker med vad jag antar är ryggen eller rumpan.
 
 
Partnern då?
 
Matts tar det så lugnt.
Jag måste ibland riktigt ta och stanna upp och bara känna hur stolt jag är över honom.
För han har verkligen varit så duktig genom hela den här tiden! Han har ställt upp och gjort i princip allt när min ork varit på botten. Han hjälper mig med småsaker som känns jobbigt nu när en stor mage börjar vara i vägen. Han stressar inte upp sig utan är så lugn och saklig. Han har fixat och donat och läst på och skaffat fram saker som han också tycker är viktigt.
Nån bättre pappa kommer nog den här lille inte kunna få!
 
 
 
Såg den här bilden i veckan och tyckte den var så klockren!
För om det är något man får "stå ut med" under graviditeten är det alla händer som så gääääärna vill känna på magen.
Jag har oftast inga problem med det, så länge man frågar först!
Men att känna en oinbjuden hand på magen helt plötsligt känns inte okej!
 
 
 
Det var den "lilla" uppdateringen i preggoland just nu.
Nu är det inte många veckor kvar (tänk bara 6 veckor till beräknat datum, men senast inom 8 veckor är vi föräldrar!?!) och vi börjar ha det mesta 'på raden'. Idag kommer Simone och Lotta hit till Vasa, så ska se om jag inte får shoppat de sista småsakerna som behövs till babyn i samma veva.
 
 
Gravid