/ Nadjabakar /

#nadjabakar


 
 
 
En kollega på jobbet hade med sig detta bakverk till kaffebordet för en tid sen.

Det blev en hit hos alla (speciellt de som gillar kokos!), så när hon delat receptet var jag bara tvungen att baka det själv också. Receptet är enkelt att följa och snabbt går det att tillreda allt. Perfekt tilltugg att ha vid kaffebordet.
 
 
 
Receptet hittar ni härifrån.
 
 
Kokostosca med en saftig botten som smakar kladdkaka.

 

40 bitar

Kakbotten 

175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.

5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.

6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

 

 

 

Recept / Tidsinställt